PREMIER ELŐTT: McQueen - előzetes


A tragikusan elhunyt, fiatal, divatdiktátor, méltó a hírnevéhez és még a róla szóló dokumentumfilm is zseniális. Igaz nem fogjuk így sem őt megismerni vagy megérteni, de legalább sok mindenre választ kapunk.

A dokumentumfilm szépen bemutatja az angol középosztálybeli családból felnőtt, fiatal, agilis és már gyerekkorában kirívóan más gyerek életét, egészen halála napjáig bezárólag. Óriási csodálója vagyok Leenek és nagyon nagy öröm volt, hogy megnézhettem még a bemutató előtt a filmet! Köszönöm #VertigoMedia 
Bővebben a mozgóképről: "a divatvilág brit fenegyerekéről, Alexander Lee McQueen divattervezőről szól ez a lenyűgöző dokumentumfilm. A 2010-ben tragikusan fiatalon elhunyt tervezőzseni, az angol munkásosztályból érkező divatkreátor többször nyerte el a Nagy-Britannia Legjobb Divattervezője címet. Antikomformista, szenvedélyes, szürreális, ugyanakkor morbid tervezői stílusa nemcsak a ruhák tervezésében, de extravagáns divatshow-k rendezésében is megnyilvánult. Tervezett ruhákat mások mellett David Bowie-nak, Björknek, Lady Gagának és Rihannának is, de még Kate Middleton is előszeretettel visel az Alexander McQueen nevével fémjelzett ruhákat. 

A McQueen-t a világ egyik legrangosabb függetlenfilm fesztiválján, a Tribeca Filmfesztiválon mutatták be, ahol a dokumentumfilm kategóriában versenyzett. Az író-rendező páros Ian Bonhôte a Peter Ettedgui a filmben korábban soha nem látott felvételeken mutatja meg a leghíresebb divatházak és bemutatók világát. Exkluzív interjúkban kollégái, barátai, és családtagjai beszélnek McQueen fantasztikus tervezői adottságairól és magánéleti küzdelmeiről. A film zeneszerzője Michael Nyman (Számokba fojtva, Prospero könyvei, Gattaca, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, Zongoralecke) – Alexander McQueen egyik kedvenc filmzene szerzője volt."Az előzetes:

Te ismer(t)ed Alexander McQueen munkásságát, fantasztikus showit?